Vanilkový krém s ovocím
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vanilkový struk
1/2
liter
mlieko
3
ks
vaječný žĺtok
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
100
g
cukor
100
g
hladká múka
50
g
maslo
ovocie podľa chuti
postup
1.
Vanilkový struk rozkrojíme, vyškrabame z neho dužinu a spolu so strukom dáme do mlieka. Privedieme do varu.
2.
Žĺtky, celé vajcia, soľ a cukor vyšľaháme do peny. Do nej postupne zamiešame múku a prilejeme horúce mlieko. Krém varíme pri stálom miešaní 3 minúty.
3.
Potom odstavíme a zamiešame pomaly maslo. Necháme vychladnúť a niekedy premiešame.
4.
Hotový krém naplníme do pohárov a ozdobíme ľubovoľným ovocím.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.