Pečené jablká s marcipánom a hrozienkami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jablko
4
PL
maslo
1
šálka
biele víno
1/2
šálka
víno Marsala
4
cl
koňak
4
PL
cukor
Plnka
100
g
marcipán
3
PL
hrozienka
3
PL
sladká smotana
postup
1.
Vrch jabĺk odrežeme a zvyšnú časť vydlabeme. Jablká dáme na vymastený plech. Polejeme vínom, Marsalou, koňakom, posypeme cukrom.
2.
Takto aj so zrezanými vrškami ich dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 až 20 minút pri teplote 220 °C.
3.
Počas pečenia zmiešame marcipán, väčšiu časť hrozienok, smotanu. Takto pripravenú zmes 5 minút pred dopečením dáme do vydlabaných jabĺk, posypeme zvyšnými hrozienkami a prikryjeme odrezaným vrškom. Zapečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.