Pridať recept

Plnená roštenka

4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hovädzia roštenka
100 g
šunka
100 g
slanina
2 ks
vajce
100 ml
smotana
trochu
smotana
4 ks
uvarené zemiaky v šupke
1 PL
múka
20 g
masť
1 ks
citrón
1 ks
bobkový list
trochu
celé čierne korenie
štipiek
mletá červená paprika
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a naklepeme z neho veľký plát. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Primiešame k nim masť, žĺtka a smotanu. Zmes dochutíme soľou, primiešame sneh pripravený z bielkov a touto zmesou budeme plniť mäso.
 
2.
Mäso obviažeme niťou a na krajoch ho prepichneme špáradlami, aby nám nevytiekla plnka. V pekáči rozohrejeme masť, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, nasekanú cibuľu, bobkový list, korenie a mäso, ktoré sme si osolili.
3.
Mäso potrieme masťou a dopečieme. Keď roštenka začne chytať červenú farbu, pridáme múku, opražíme ju a zriedime trochou vody. V tejto omáčke ešte chvíľu dusíme roštenku.
4.
Mäkkú roštenku vyložíme na misu a do omáčky ešte pridáme šťavu z citróna, horčicu, smotanu a necháme ju prejsť varom. Omáčkou zalejeme mäso a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať