Plnená roštenka
4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzia roštenka
100
g
šunka
100
g
slanina
2
ks
vajce
100
ml
smotana
trochu
smotana
4
ks
uvarené zemiaky v šupke
1
PL
múka
20
g
masť
1
ks
citrón
1
ks
bobkový list
trochu
celé čierne korenie
štipiek
mletá červená paprika
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a naklepeme z neho veľký plát. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Primiešame k nim masť, žĺtka a smotanu. Zmes dochutíme soľou, primiešame sneh pripravený z bielkov a touto zmesou budeme plniť mäso.
2.
Mäso obviažeme niťou a na krajoch ho prepichneme špáradlami, aby nám nevytiekla plnka. V pekáči rozohrejeme masť, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, nasekanú cibuľu, bobkový list, korenie a mäso, ktoré sme si osolili.
3.
Mäso potrieme masťou a dopečieme. Keď roštenka začne chytať červenú farbu, pridáme múku, opražíme ju a zriedime trochou vody. V tejto omáčke ešte chvíľu dusíme roštenku.
4.
Mäkkú roštenku vyložíme na misu a do omáčky ešte pridáme šťavu z citróna, horčicu, smotanu a necháme ju prejsť varom. Omáčkou zalejeme mäso a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.