Pridať recept

FOTORECEPT: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou

Fotorecept: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou
Zdroj: vybusna

ingrediencie

2 ks
bravcove rezne bez kosti
1 ks
mrkva (väčšia)
5 PL
mandlove lupienky tenke, mozno az 6 lyzic
1 ks
vajce
1 PL
hladká múka na obaľovanie
soľ
čerstvé mleté čierne korenie
olej na vyprážanie

Na bylinkovu kasu

1 kg
zemiaky ocistene
1 ČL
soľ
1 PL
petržlenová vňať nasekana
1 ČL
čerstvá majorankova vnat nasekana
orech masla
mlieko na nariedovanie cca 100 ml

postup

1.
Ocistene a nakrajane zemiaky dame varit do studenej vody s 1 lyzickou soli. Mrkvu nastruhame na velkej slzicke a zmiesame ju s tenkymi platkami mandli.
Fotorecept: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou
Fotorecept: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou
Zdroj: vybusna
 
2.
Ocistene a osusene maso zlahka naklepeme cez potravinovu foliu. Vajce rozslahame a osolime stipkou soli. Rezne osolime, okorenime a obalime v trojobale. (muka, vajce, mandlova mrkva.) Rezne vyprazame v rozohriatom oleji z obidvoch stran.
Fotorecept: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou
Fotorecept: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou
Zdroj: vybusna
3.
Uvarene zemiaky scedime. Do horucich dame orech masla a prikryjeme pokrievkou. Nechame postat, kym sa maslo neroztopi. K zemiakom pridame nasekane bylinky a cca 100 ml mlieka. Zemiaky podusime a vyslahame do peny. (Ak mame kasu prilis hustu, pridame este mlieko.
Fotorecept: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou
Fotorecept: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou
Zdroj: vybusna
4.
Porcie podavame so stvrtkami citrona alebo limety
Fotorecept: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou
Fotorecept: Rezeň v mrkvovo-mandľovom kabáte s bylinkovou zemiakovou kašou
Zdroj: vybusna
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
31.12.2014 14:17 | |
+0 -0
Uz sa to blizi a urcite dam vediet ako to dopadlo (y) A presne pretie neprijemne situacie dufam aj ja, ze do obchodu tak skoro nebydem musiet ist, lebo to spravanie ludi je nad moje ludske chapanie (n) Pekny Silvester Vam zelam!!!! ;-) ;-)
Anonymný nick
30.12.2014 23:49 | |
+0 -0
(y) Vyzera to vyborne, urcite moja inspiracia na zajtrajsiu Silvestrovsku veceru. Ale namiesto mandli dam sekane orechy,lebodo obchodu ma uz nikto nedostane ;-) Super recept!!! :O
Anonymný nick
31.12.2014 00:15 | |
+1 -0
fuuuu, tak to je velka zodpovednost.....dufam, ze Vas recept nesklame a uzijete si veceru. No a k tomu nakupovaniu...presne viem ako to citiite, dnes som bola na nakupoch a dufam, ze nevytiahnem paty z domu minimalne do 2. januara.....dnes som zazila v potravinach veci, ktore uz nechcem zazit.... *501*
Podobné články
Kuracie rezne
Toto je FINTA na dokonale tenučký, rovnomerne naklepaný rezeň! Jednoduchá metóda, ktorú takmer nikto nepozná + recepty
Ak sa dnes chystáte pripravovať rezne, vyskúšajte tento málo známy spôsob, ako ich rovnomerne naklepať. Funguje...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!