Pridať recept

Bryndzové pirohy s kôprom

ingrediencie

1 kg
uvarené zemiaky
200 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
štipiek
soľ

Plnka

200 g
bryndza
200 g
uvarené zemiaky
1 PL
kôpor

postup

1.
Uvarené zemiaky postrúhame, prisypeme k nim múku, soľ a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a formičkou na pirohy vykrajujeme kolieska.
 
2.
Na každé kolieska dáme lyžicu plnky pripravenej z bryndze, roztlačených zemiakov a nasekaného kôpru. Pomocou formičky ich aj poriadne uzatvoríme.
3.
Pirohy varíme vo vriacej slanej vode a vyberieme ich, keď vyplávajú na povrch. Podávame ich so smotanou a posypané trochou kôpru. Takisto môžeme pridať aj opraženú slaninu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.