Pridať recept

Oravská polievka šajtľava

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela hlávková kapusta
50 g
bravčová masť
200 g
koreňová zelenina
1 ks
klobása
50 g
múka
300 g
zemiaky
1 strúčik
cesnaku
štipiek
majorán
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa

postup

1.
Na panvici rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľu, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky nakrájané zemiaky a na drobné kúsky nakrájanú kapustu. Všetko spolu orestujeme.
 
2.
Prilejeme vodu, ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a varíme do polomäkka.
3.
Zápražku si pripravíme z nasekanej cibule, na kolieska nakrájanej klobásy a masti. Zalejeme ju vlažnou vodou, prevaríme a vlejeme do polievky. Polievku dochutíme a necháme prejsť varom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať