Oravská polievka šajtľava
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
biela hlávková kapusta
50
g
bravčová masť
200
g
koreňová zelenina
1
ks
klobása
50
g
múka
300
g
zemiaky
1
strúčik
cesnaku
štipiek
majorán
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2
ks
cibuľa
postup
1.
Na panvici rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľu, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky nakrájané zemiaky a na drobné kúsky nakrájanú kapustu. Všetko spolu orestujeme.
2.
Prilejeme vodu, ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a varíme do polomäkka.
3.
Zápražku si pripravíme z nasekanej cibule, na kolieska nakrájanej klobásy a masti. Zalejeme ju vlažnou vodou, prevaríme a vlejeme do polievky. Polievku dochutíme a necháme prejsť varom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.