Pridať recept

Pórové rizoto s hráškom

ingrediencie

1 šálka
jasmínová ryža
1 ks
pór
1 šálka
hrášok z kanzervy
2 ks
mladá cibuľka
podľa chuti
soľ
1 PL
olivový olej

postup

1.
Na rozpálenom oleji si chvíľku opečemie na krúžky nakrájaný pór, pridáme prepláchnutú ryžu, osolíme a premiešame. Zalejeme dvomi pohármi vody a odokrité na miernom ohni varíme 15 - 20 minút do zmäknutia ryže.
 
2.
Do uvarenej ryže si pridáme hrášok, nakrájanú mladú cibuľku a môžeme posypať čilli korením alebo petržlenovou vňaťou.
3.
Vďaka lahodnej chuti jasmínovej ryže v kombinácií s pórom a hráškom, máme chutnú rýchlu, ľahkú a dzravú večeru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...