Pridať recept

Morčacie mäso zapečené so zeleninou

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
kaleráb
5 PL
mlieko
200 g
reďkovka
200 g
pór
200 ml
sladká smotana
100 g
maslo
100 g
tvrdý syr
1 ks
cibuľa
3 ks
farebná paprika
1 konzerva
kukurica
4 ks
vajce
400 g
pečené morčacie mäso
štipiek
soľ
štipiek
vegeta
trochu
cesnaková pasta
1 ks
paradajka

postup

1.
Zeleninu očistíme. Upečené mäso nakrájame na menšie kúsky, pór a cibuľu nakrájame na kolieska.
 
2.
Bielu reďkovku a kaleráb nastrúhame každý samostatne. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na rezančeky. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle.
3.
Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a navrstvíme do nej pripravenú zeleninu a mäso. Najskôr dáme cibuľu s pórom, potom nastrúhaný kaleráb, naň mäso, ktoré posypeme cesnakovou pastou, soľou, pridáme nastrúhanú reďkovku a navrch nasypeme papriku, na osminky nakrájanú paradajku a kukuricu.
4.
Všetko osolíme a posypeme vegetou. 3 vajcia rozšľaháme v smotane a touto zmesou zalejeme pripravenú zeleninu. V predhriatej rúre pečieme 20 minút a posypeme ho tvrdým syrom, zalejeme v mlieku rozšľahaným a ešte asi 15 minút dopekáme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať