Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky

Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica

ingrediencie

400 g
špaldová múka
100 g
ražná múka
1/2 kocka
droždie
1 hrsť
slnečnicové semienko
2 KL
soľ
voda

postup

Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
 
1.
Najprv si dáme napučať droždie (polovicu kocky rozmrvíme, pridáme 1 KL cukru a zalejeme všetko teplou vodou).
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
 
2.
Do misy dáme oba druhy múky, pridáme soľ, hrsť semienok a napučané droždie.
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
3.
Začneme hniecť cesto a pomaly pridávame teplú vodu. Cesto musí byť tuhé a hladké!
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
4.
Takto spracované cesto dáme vykysnúť na teplé miesto (ja cesto prikrývam utierkou a zabalím do deky).
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
5.
Cesto po vykysnutí prenesieme na pomúčenú dosku, vytvarujeme do valčeka a prenesieme na poriadne vymúčenú ošatku.
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
6.
prikryjeme utierkou a opäť dáme vykysnúť na teplé miesto (cesto po 2. vykysnutí by malo vyzerať tak, ako je na obrázku.
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
7.
Po vykysnutí cesto vyklopíme z ošatky na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme prých 25 minút pri 230 stupňoch a potom teplotu stiahneme na 170 stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Dobrú chuť!!!
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Fotorecept: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Elena24
2.2.2021 12:29 | |
+3 -2
užastny,dakujem,dala som slnečnicove,tekvicove,lanove,sezamove semiacka + vlaš.orechy,sama chuť :)
Anonymný nick
5.11.2020 15:22 | |
+2 -1
Ja ho robievam v domácej pekárni, je vynikajúci, môžem len odporúčať
1erika62
11.1.2020 14:46 | |
+1 -3
Mne sa podaril, veľmi dobry
mikae1a
14.1.2020 14:00 | |
+4 -7
aku velkost osatky ste prosim vas pouzili?
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...