Pridať recept

Lasagne námorníkov

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
lasagne
2 konzervy
tuniak
450 g
passata
9 ks
čierne olivy
225 g
špenát
250 g
ricotta
4 PL
polotučné mlieko
2 PL
parmezán

postup

1.
Rúru si predhrejeme na 200°C a ohňovzdornú misu vymastíme maslom. Cestoviny pripravíme podľa návodu na obale. Plátky lasagní môžeme vložiť do ohňovzdornej misy, preliať vriacou vodou a za 5 minút scediť.
 
2.
Medzitým ako lasagne mäknú, tuniaka rozdelíme na menšie kúsky a vložíme do panvice. Pridáme passau a pomaly pražíme. Vmiešame nasekané olivy, špenát a dochutíme čiernym mletým korením. Prikryjeme a na miernom ohni varíme približne 5 minút (špenát musí zvädnúť).
3.
Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme 1/3 tuniakovej omáčky. Položíme na ňu vrstvu lasagní tak, aby sa prekrývali. Na ne rozdelíme 2/3 omáčky a opäť prikryjeme lasagnami. Navrch nalejeme zvyšok omáčky.
4.
Ricottu zmiešame s mliekom, ochutíme soľou a korením. Túto zmes naložíme na lasagne a posypeme parmezánom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 30 minút a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.