Pridať recept

Bravčové chow mein

ingrediencie

2 PL
slnečnicový olej
100 g
kešu
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
ďumbier
500 g
zeleninová zmes
250 g
upečené bravčovina
300 g
vaječné rezance
2 PL
sójová omáčka
1 PL
ryžové víno
2 KL
sezamový olej

postup

1.
Na panvici si rozpálime trochu oleja a opečieme na ňom kešu oriešky. Preložím ich na tanier a panvicu utrieme papierovou kuchynskou utierkou.
 
2.
Vo vyčistenej panvici rozohrejeme zvyšný olej a 10 sekúnd opekáme nasekaný cesnak a nastrúhaný ďumbier. Zosilníme oheň a pridáme zeleninovú zmes. Pečieme približne 1 minútu, vmiešame zeleninovú zmes, na kocky nakrájané mäso a všetko prehrejeme.
3.
Pridáme rezance (tie musia byť určené na priame opekanie v panvici alebo woku), sójovú omáčku a ryžové víno. Dochutíme soľou a korením. Miešame ešte 3 minúty, pridáme sezamový olej a celú zmes premiešame. Takto pripravené rezance preložíme na nahriate taniere, posypeme orieškami a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...