Bravčové chow mein
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
slnečnicový olej
100
g
kešu
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
ďumbier
500
g
zeleninová zmes
250
g
upečené bravčovina
300
g
vaječné rezance
2
PL
sójová omáčka
1
PL
ryžové víno
2
KL
sezamový olej
postup
1.
Na panvici si rozpálime trochu oleja a opečieme na ňom kešu oriešky. Preložím ich na tanier a panvicu utrieme papierovou kuchynskou utierkou.
2.
Vo vyčistenej panvici rozohrejeme zvyšný olej a 10 sekúnd opekáme nasekaný cesnak a nastrúhaný ďumbier. Zosilníme oheň a pridáme zeleninovú zmes. Pečieme približne 1 minútu, vmiešame zeleninovú zmes, na kocky nakrájané mäso a všetko prehrejeme.
3.
Pridáme rezance (tie musia byť určené na priame opekanie v panvici alebo woku), sójovú omáčku a ryžové víno. Dochutíme soľou a korením. Miešame ešte 3 minúty, pridáme sezamový olej a celú zmes premiešame. Takto pripravené rezance preložíme na nahriate taniere, posypeme orieškami a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.