Pridať recept

Kokosová ryža s granátmi a banánom

ingrediencie

2 PL
olej
1 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
čili paprička
350 g
thajská ryža
600 ml
zeleninový vývar
200 ml
kokosová smotana
400 g
garnáty
1 ks
banán
štipiek
rímska rasca
1 ks
limeta
trochu
koriander

postup

1.
V panvici rozohrejeme 1 lyžicu oleja a opražíme na ňom nasekanú šalotku, prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájanú čili papričku. Pražíme 3 minúty a vmiešame ryžu, vývar a kokosovú smotanu. Mierne dochutíme soľou a korením.
 
2.
Ryžovú zmes necháme presjť varom. Raz ju premiešame, prikryjeme, zmiernime oheň a dusíme 10 minút. Tekutina by sa mala vypariť a v ryži by sa mali objaviť malé jamky. Odstavíme ju a necháme odstáť.
3.
Kým je ryža odstavená, vo veľkej panvici si rozohrejeme olej a olúpané garnáty opekáme približne 3 minúty. Vmiešame k nim rímsku rascu, banán a prilejeme limetovú šťavu.
4.
Ryžu rozdelíme do 4 misiek, zalejeme ju zmesou z garnátou a posypeme nasekaným koriandrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať