Pridať recept

Rizoto s granátmi a paradajkami

ingrediencie

1 liter
zeleninový vývar
50 g
maslo
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
300 g
ryža arborio
150 ml
suché biele víno
4 ks
paradajka
250 g
garnáty

postup

1.
V malom kastróle privedieme k varu vývar a necháme ho vrieť na miernom ohni. Vo väčšom kastróle roztopíme maslo s olivovým olej, pridáme nasekanú cibuľu spolu s cesnakom a na miernom ohni pražíme asi 5 minút. Stále miešame, kým cibuľa nebude mäkká.
 
2.
Vareškou vmiešame ryžu, aby sa celá obalila v oleji. Prilejeme víno a varíme na miernom ohni, kým sa neodparí. Vmiešame naberačku vriaceho vývaru a nadrobno nakrájané paradajky. Varíme dokým sa nevyparí všetok vývar.
3.
Ďalších 20 minút po naberačkách prilievame horúci vývar a občas premiešame rizoto, kým nie je mäkké a krémové. Posledné dve minúty pred dovarením vmiešame uvarené garnáty a nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme korením a soľou a môžeme podávať. Na kopček rizota nasypeme hoblinky parmezánu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.