Pridať recept

FOTORECEPT: Domáci tvaroh

1
porcia
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
mlieko čerstvé

postup

1.
Zkysnuté mlieko vylejeme do hrnca, prihrievame..nesmie sa variť, miešame mlieko začne hrudkovatieť.
Fotorecept: Domáci tvaroh
Fotorecept: Domáci tvaroh
Zdroj: dorisa
 
2.
Potom precedíme cez sitko, necháme odkvapkať
Fotorecept: Domáci tvaroh
Fotorecept: Domáci tvaroh
Zdroj: dorisa
3.
Popritláčame, aby sa odplavila prebytočná vody z tvarohu.
Fotorecept: Domáci tvaroh
Fotorecept: Domáci tvaroh
Zdroj: dorisa
4.
Tvaroh je hotový. Použila som ho na palacinky s tvarohom. Dobrú chuť.
Fotorecept: Domáci tvaroh
Fotorecept: Domáci tvaroh
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
natalkanova
17.10.2013 20:01 | |
+2 -7
ani ja hádam treba dať citron
dorisa
17.10.2013 21:23 | |
+5 -1
Netreba nič, jednoducho zahrievate a premiešavame, samozrejme skysnuté mlieko, ja som už také "zbrzlé" lúpila.Keď sa začne zrážať, odstavíme,,nesmie sa variť. Srvátka sa oddelí od samotných hrudiek tvarohu. Skúste. ja som naozaj tam nič nedávala a tvaroh je vynikajúci.
Anonymný nick
17.10.2013 19:52 | |
+5 -5
nechápem ako môže čerstvé mlieko zhrudkovieť slabím prihrievaním. :?
sbnm
27.10.2013 16:13 | |
+12 -4
Janka, takto ešte pred štyridsiatymi rokmi robievala tvaroh ako ho opisuje dorisa moja mama. V tedy a ešte skôr sa tvaroh robieval doma. Keď nekúpiš kyslé mlieko, čiže už v tuhšom stave, môžeš kúpiť čerstvé mlieko, daj ho do veľkých kompótových pohárov, a nechaj ich v kuchyni pár dní. Mlieko zkyslie a postup dodržuj, ako napísala dorisa. Lenže záleží aj na tom,aký chceš mať tvaroh-suchý vhodný na tvarohové rezance, poprípade halušky,alebo mäkší tvaroh. Podľa toho zohrej zkyslené mlieko. Čím mlieko bude horúcejšie, tým bude suchší hrudkový tvaroh. Skúšaj teplotu strčením prsta do tohoto mlieka. Má byť teplota len taká, čo prst znesie teplotu. Z vlažného budeš mať tvaroh riedky.
Podobné články
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.