Pridať recept

Polenta s ratatouille

ingrediencie

2 PL
olivový olej
1 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
farebná paprika
1 ks
cukina
1 ks
baklažán
1 ks
čili paprička
1 liter
vriaca voda
200 g
polenta
150 g
syr fontina
400 g
paradajky z konzervy
trochu
čerstvá bazalka

postup

1.
Vo veľkom kastróle si rozohrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, na kocky nakrájanú papriku, cukinu, baklažán a nasekanú čili papričku. Zmes prikryjeme a za občasného miešania dusíme 10 minút. Dochutíme ju soľou a korením.
 
2.
Do veľkého kastróla nalejeme vriacu vodu, necháme ju zovrieť a pridáme štipku soli. Do vody nasypeme polentu a neustále ju miešame. Zmiernime oheň a ďalej ju rýchlo miešame. Mala by pomaly bublať, hustnúť ale nemali by sa v nej tvoriť hrčky. Kastról trochu prikryjeme a za občasného miešania varíme 5 minút. Potom ju odstavíme z ohňa a vmiešame syr pokrájaný na kocky. Dochutíme ju korením, soľou a prikryjeme.
3.
Do zmesi primiešame nakrájané paradajky a varíme ju ďalších 10 minút. Pridáme nasekanú bazalku, premiešame a môžeme podávať s polentou.
4.
Na panvici si rozohrejeme olej a z polenty na ňom vytvarujeme placky, ktoré opečieme z oboch strán približne 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.