Pridať recept

Treska s paprikou

ingrediencie

2 dl
olivový olej
1 kg
cibuľa
4 ks
farebná paprika
2 strúčiky
oregano
3 strúčiky
cesnaku
400 g
paradajka
50 g
čierne olivy
1 PL
cukor
štipiek
čili
1 ČL
vínny ocot
400 g
treska
30 g
petržlenová vňať

postup

1.
Vo veľkom kastróle na oleji opražíme nasekanú cibuľu, na pásiky nakrájanú papriku, oregano a prelisovaný cesnak. Pražíme za stáleho miešania približne 5 minút.
 
2.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky, nasekané olivy, cukor, čili a vínny ocot. Varíme na miernom ohni 3 minúty, alebo kým nie sú paradajky mäkké. Dochutíme soľou a korením.
3.
Tresku rozdelíme na 4 časti a pridáme do kastróla. Opatrne ju vmiešame medzi zeleninu a na miernom ohni dusíme približne 5 minút. Treska by mala byť šťavnatá. Rybu so zeleninou naložíme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať