Pridať recept

Nicejský šalát s tuniakom

ingrediencie

400 g
zemiaky
200 g
mladá fazuľka
50 g
sardelky
1 strúčik
cesnaku
1 KL
dijonská horčica
1 PL
citrónová šťava
200 g
tuniak
1 ks
hlávkový šalát
12 ks
čierne olivy
2 ks
paradajka
3 ks
vajce

postup

1.
Vo vriacej osolenej vode uvaríme zemiaky a posledné 4 minúty pred dovarením k nim pridáme mladú fazuľku. Všetko scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
 
2.
Vajcia uvaríme natvrdo, vložíme ich do studenej vody, olúpeme a nakrájame na štvrtiny.
3.
Sardely dáme odkvapkať a vložíme ich do mixéra spolu s cesnakom, horčicou, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Zmes zmixujeme na hladkú pastu. Polovicu zmesi primiešame k fazuľke a zemiakom.
4.
Tuniaka scedíme a rozdelíme na menšie kúsky. Do šalátovej misy dáme natrhaný šalát. Naň rozložíme zemiaky s fazuľkou, vajcia a paradajky. Nakoniec šalát posypeme tuniakom a olivami. Podávame pokvapkané dressingom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať