Provensálsky šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
paradajka
2
ks
žltá paprika
1
ks
uhorka
150
g
červená fazuľa
1
ks
čakanka
100
g
čierne olivy
2
ks
cibuľa
12
ks
sardely v konzerve
1/2
pohár
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
trochu
citrónová šťava
1
PL
vínny ocot
trochu
soľ
trochu
korenie
postup
1.
Sardely umyjeme, narovnáme a vložíme do studenej vody. Jednu paradajku olúpeme a roztlačíme. Cesnak očistíme, rozotrieme so soľou a pridáme olej. Túto hladkú pastu zriedime citrónovou šťavou, octom, roztlačenou paradajkou a chvíľku šľaháme.
2.
Zvyšné paradajky pokrájame na plátky, papriku na pásiky, cibuľu, čakanku a uhorku nakrájame na kolieska.
3.
Paradajky, papriku, uhorku, fazuľu, olivy a odkvapkané sardely dáme do šalátovej misy. Zalejeme omáčkou a premiešame. Ozdobíme kolieskami cibule.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.