Slávky so smotanou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
slávky
4
ks
mladá cibuľka
2
strúčiky
cesnaku
500
ml
biele víno
2
PL
madraské kari
125
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Slávky namočíme do studenej vody. Do hrnca dáme pokrájanú cibuľu, plátky cesnaku, víno, kari korenie a privedieme do varu.
2.
Slávky pretriedime. Tie, ktoré sú otvorené, vyhodíme a použijeme len zatvorené, ktoré dáme do hrnca k vínovej zmesi. Povaríme ich 3 minúty.
3.
Ak po uvarení zostali niektoré slávky zatvorené, tak ich vyhodíme a použijeme len otvorené. Prilejeme k nim smotanu a podávame. Posypeme pažítkou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.