Pridať recept

FOTORECEPT: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy

Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Zdroj: evauhlik
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hrubá múka
2 ks
vajce
špenát
Na omáčku
syr Niva
kyslá smotana

postup

1.
Špenát (asi 4lyžice) rozmrazíme a trochu vyžmýkame, pridáme vajíčka a múku a vypracujeme tuhé rezancové cesto. Cesto zakryjeme, najlepšie preklopenou miskou a necháme odpočívať aspoň hodinku.
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Zdroj: evauhlik
 
2.
Pomocou strojčeka na cestoviny cesto najprv vyvaľkáme a potom nakrájame na širšie rezance.... alebo všetko spravíme ručne.
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Zdroj: evauhlik
3.
Rezance pomúčime, aby sa nelepili a na utierke ich necháme trochu obschnúť... cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode obvyklým spôsobom.
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Zdroj: evauhlik
4.
Pokiaľ sa varia rezance pripravíme si omáčku tým najjednoduchším spôsobom... kyslú smotanu a syr Niva zohrievame až sa syr rozpustí a vytvorí sa hustá omáčka.
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Zdroj: evauhlik
5.
Ak je moc hustá prilejeme mlieko. Túto omáčku netreba nijako prichucovať nakoľko Niva má veľmi výraznú chuť. Ak použijete sladkú smotanu bude mať omáčka jemnejšiu chuť.
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Zdroj: evauhlik
6.
Špenátové rezance s nivovou omáčkou môžeme vylepšiť slaninovými chipsami a kuracím steakom
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.5.2014 20:55 | |
+0 -0
Kde sa daju kupiť tie renzance ? :)
evauhlik
21.5.2014 11:13 | |
+2 -2
no, tie v recepte sú robené doma, ale špenátové rezance predávajú aj v obchode, stačí ísť do oddelenia cestovín ;)
cita112
16.1.2014 01:12 | |
+2 -3
Stroj na cestoviny nemám a keby som aj mala , nemala by som určite čas ich robiť nakolko som velmi pracovne zaneprázdnená žena :) tak že ich kúpim v obchode predávajú aj špenátové (y) Omáčka je super rýchla jednoduchá aj mäsko. Tak že receptík ukladám (y)
evauhlik
16.1.2014 11:18 | |
+5 -2
cita112 ja, aj keď mám doma strojček robím domáce cestoviny len občas... tiež sa mi nechce 8:| dnes kúpiš cestoviny od výmyslu sveta aj keď ani tie najlepšie sa nedajú porovnať s domácimi...
opal8
19.5.2014 19:45 | |
+4 -1
:-)) ja mám tiež strojček, ale obdivujem každého kto má čas a chuť sa s tým drbať ... ale tieto sú mňam...
eleanor54
23.10.2013 08:05 | |
+2 -0
vyskúšam :O
Podobné články
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Banánový chlieb Chrissy Teigen s kúskami čokolády a kokosovými lupienkami
Chutné recepty od známych modeliek: Dnes varia a pečú Miranda Kerr, Chrissy Teigen a Kylie Jenner
Vláčne jablkové muffiny, banánový chlebík s kúskami čokolády a super rýchle ramen rezance.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Klasika zo školských jedální je jedným z najjednoduchších a aj dnes ešte stále veľmi lacným jedlom, ktoré...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...