Mečúň na dobrej mysli
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/8
liter
olej
1/8
liter
biele víno
4
ks
mečúň
2
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
trochu
mleté čierne korenie
1
PL
dobrý myseľ
1
ks
citrón
postup
1.
Olivový olej zamiešame s vínom. Mečúňa umyjeme pod studenou vodou a osušíme. Kusy ryby dáme do misky a zalejeme ich zmesou vína a oleja.
2.
Pridáme kolieska cibule, rozmrvený bobkový list a korenie. Mäso raz obrátime, aby sa korenie dobre rozdelilo.
3.
Misku prikryjeme tesne fóliou a rybu necháme 2-3 hodiny odležať.
4.
Potom kusy mečúňa vyberieme z misky, cibuľu a bobkový list odstránime a rybu posypeme "dobrou mysľou".
5.
Rybu trochu opečieme na panvici alebo na grile a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.