Zapekané zemiaky so syrom
4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
50
g
čedar
50
g
syr Mozzarella
25
g
strúhaný parmezán
2
PL
petržlenová vňať
1,5
dl
mlieko
1
ks
pór
3
strúčiky
cesnaku
1,5
dl
smotana
korenie
soľ
postup
1.
Zemiaky budeme variť v osolenej vode asi 10 minút. Potom ich necháme dobre odkvapkať. Zemiaky nakrájame na tenké plátky a rozložíme ich na dno zapekacej nádoby, prekryjeme troškou nakrájaného pórku na kolieska, pretlačeného cesnaku, syra a petržlenovej vňate. Okoreníme podľa chuti.
2.
Takto vytvoríme ďalšiu vrstvu, až kým nespotrebujeme všetky suroviny. Zmiešame spolu smotanu a mlieko, osolíme a okoreníme a túto zmes prelejeme cez zemiaky. Zemiaky pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160°C približne hodinu až hodinu a štvrť. Syr by mal byť hnedý a zemiaky musia byť mäkké. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou a servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.