Pridať recept

Rizoto z dubákov, FOTORECEPT

3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
čerstvé huby
1 šálka
ryža guľatozrnná
3 PL
olej
1 ks
cibuľa väčšia
1/2 KL
morská soľ
2 g
čierne korenie mlete
1 KL
petržlenová vňať sušena

postup

Aromatické rizoto...

1.

Ideme do hory nazbierať huby.

Fotorecept:  Rizoto z  dubákov
Fotorecept: Rizoto z dubákov
Zdroj: dorisa
 
2.

Očistíme ich. nakrájame na malé kúsky.

Fotorecept:  Rizoto z  dubákov
Fotorecept: Rizoto z dubákov
Zdroj: dorisa
3.

Na oleji speníme cibuľu, nakrájanú.

Fotorecept:  Rizoto z  dubákov
Fotorecept: Rizoto z dubákov
Zdroj: dorisa
4.

Nakrájané huby premyjeme, a dáme na cibuľku. Osolíme,okoreníme a dusíme domäkka.

Fotorecept:  Rizoto z  dubákov
Fotorecept: Rizoto z dubákov
Zdroj: dorisa
5.

Keď sú huby mäkké, pridáme za šálku ryže.

Fotorecept:  Rizoto z  dubákov
Fotorecept: Rizoto z dubákov
Zdroj: dorisa
6.

Doplníme vodou a dusíme, pridáme petržlenovú vňať.

Fotorecept:  Rizoto z  dubákov
Fotorecept: Rizoto z dubákov
Zdroj: dorisa
7.

Počas dusenia premiešavame..ochutnáme, ak je málo slané, posolíme. Rizoto potom odstavíme. Prajem dobrú chuť.

Fotorecept:  Rizoto z  dubákov
Fotorecept: Rizoto z dubákov
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Tibor Člupo Janžo
23.8.2021 16:22 | |
+4 -0
Toto ma byt akoze rizoto?Prosim vas dajte si aspon namahu otvorit nejaku medzinarodnu kucharsku knihu...To ako keby talian isiel prvy krat varit halusky ....
Podobné články
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...