Pridať recept

Sekaná s vajcovou plnkou

ingrediencie

1 ks
žemľa
1 ks
cibuľa
1 kg
mleté mäso
2 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
korenie
trochu
paprika
10 g
maslo
2 PL
strúhanka
1 KL
korenie
1 KL
petržlenová vňať

postup

1.
Žemľu namočíme. Cibuľu olúpeme a pokrájame na kolieska.
 
2.
Mleté mäso s cibuľou, vyžmýkanou žemľou a vajíčkami rozmiešame na mäsové cesto. Ochutíme ho soľou, korením, paprikou a kajenskou paprikou. Tukom vymastený a strúhankou posypanú formu naplníme polovicou mäsového cesta. Uvarené vajcia olúpeme, vložíme och do cesta a zvyšným mäsovým cestom ich prikryjeme. Potom sekanú v predhriatej rúre pro 175 stupňoch najmenej hodinu pečieme.
3.
Sekanú vyložíme na dosku a posypeme zrnkami korenia a obložíme bylinkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Holandská sekaná
Holandská sekaná, to je pochúťka, ktorá tromfne aj milované fašírky! Stačí jedna surovina a najlepší obed máte na stole, moja rodina ju miluje
Nedeľný obed máme spojený s tými najlepšími receptami, medzi ktoré jednoznačne patrí aj poctivá domáca...