Plnený sekaný zvitok cuketovou plnkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
mleté mäso
2
ks
žemľa
4
ks
vajce
2
PL
strúhanka
4
ks
cibuľa
1
PL
horčica
2
PL
chren
3
strúčiky
cesnaku
trochu
soľ
trochu
korenie
trochu
paprika
Plnka
1
kg
cuketa
60
g
maslo
1/4
liter
mäsový vývar
1/4
liter
mlieko
50
g
múka
125
g
topený syr
2
PL
kôpor
trochu
soľ
postup
1.
Mleté mäso s namočenou a vyžmýkanou žemľou, vajcami, strúhankou, na jemno posekanou cibuľou, horčicou, chrenom, a rozotretým cesnakom vymiešame. Ochutíme soľou, korením a paprikou.
2.
Pekáč dobre vymastíme a vyložíme mastným papierom. Mäsové cesto vyvaľkáme medzi dvoma kusmi priehľadnej fólie, potrieme obľúbenou plnkou a dáme na pekáč. Mäsovú rolku pečieme v predhriatej rúre pri 175 stupňoch 45 minút.
3.
Plnka: Cukety umyjeme, potom ich narežeme na plátky. Maslo v kastróliku roztopíme a v ňom dusíme cukety. Mäsový vývar a mlieko zmiešame, primiešame ešte múku a vodu. Syr dáme roztopiť v zeleninovej zmesi. Všetko zmixujeme s kôprom a osolíme.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.