Zapekané cannelloni
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
múka
4
ks
vajce
trochu
soľ
trochu
olej
Mäsová omáčka
2
ks
cibuľa
4
PL
olivový olej
500
g
mleté hovädzie mäso
1
PL
provensálske bylinky
trochu
soľ
200
ml
víno
1
konzerva
lúpané paradajky
Plnka
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
PL
miešaná zelenina
50
g
maslo
500
g
miešané mleté mäso
100
g
šunka
1
konzerva
šampiňóny
trochu
soľ
trochu
korenie
trochu
muškátový orech
100
ml
biele víno
2
KL
múka
1
konzerva
olúpané paradajky
120
g
strúhaný syr
postup
1.
Z múky, vajca, soli, oleja pripravíme cesto, na tenko ho vyvaľkáme a vystrihujeme obdĺžniky. V silno slanej vode ich asi 3 minúty varíme, necháme ich odkvapkať, pokladieme ich vedľa seba na utierku a necháme vychladnúť.
2.
Na prípravu mäsovej omáčky podusíme na kocky pokrájanú cibuľu v horúcom oleji. Mleté mäso opečieme, okoreníme bylinkami a osolíme. Varíme ešte 15 minút s vínom a paradajkami.
3.
Do plnky olúpeme cibuľu a mrkvu, nakrájame ju na drobné kocky a spolu s bylinkami všetko podusíme na horúcom tuku. Pridáme mleté mäso, šunku pokrájame na plátky a posekané huby. Krátko opekáme, okoreníme a zalejeme vínom. Víno necháme takmer všetko vypariť, potom pridáme paradajky.
4.
Náplň spojíme múkou rozmiešanou vo vode. Plnku rozotrieme na cestové obdĺžniky, zvinieme ich do podoby cannerolli a uložíme vedľa seba do vymastenej ohňovzdornej formy.
5.
Na cestovinové rúrky rozdelíme mäsovú omáčku a posypeme ich strúhaným syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.