Pridať recept

Rybia paštéta

ingrediencie

Cesto

500 g
múka
200 g
bravčová masť
1 KL
soľ
10 ml
studená voda

Plnka

400 g
rybie filé z tresky
trochu
soľ
trochu
citrónová šťava
1 zväzok
pažitka
2 ks
vajce
4 PL
strúhanka
trochu
biele korenie
1 ks
žĺtok na potretie

postup

1.
Múku pripravenú na cesto vysypeme na dosku a v strede vyhĺbime jamku. Do nej dáme trochu vody so soľou. Maslo v kúskoch dáme po okraji jamky.
 
2.
Všetko od vonka do vnútra rozmiešame a vymiešame na hladké cesto. Cesto vo fólii dáme na 30 minút do chladničky. Rybie filé očistíme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, asi 15 minút ho necháme odležať. Filé dáme do alobalu a v rúre teplej na 180 stupňov pečieme 15 minút.
3.
Rybie filé rozmixujeme, pretrieme cez sito, dáme trošku pažítky, vajcia, strúhanku a ochutíme soľou a korením.
4.
Cesto rozvaľkáme na 5 mm. Časť rybej masy dáme na cesto. Obalíme do cesta. Cesto na povrch potrieme zvyšným žĺtkom. Dáme cesto na plech, pokrytý mastným papierom a v predhriatej rúre na 180 stupňov pečieme 50-60 minút. Raby chutí teplá i studená.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať