Hovädzia polievka s fridatovými rezancami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
hovädzí vývar
50
g
hrubá múka
1
ks
vajce
6
cl
mlieko
trochu
soľ
80
g
olej
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Vajce dôkladne rozšľaháme v mlieku, mierne osolíme a za stáleho miešania postupne zamiešame múku. Z pripraveného redšieho cestička upečieme na horúcej omastenej panvici tenké palacinky.
2.
Upečené palacinky porežeme na pásy široké 4 cm, zložíme ich na seba, pokrájame na rezance široké 3 až 5 mm a v horúcom oleji vypražíme do zlata. Fridatové rezance pridávame do jednotlivých porcií tesne pred podávaním.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.