Pridať recept

Hovädzia polievka s fridatovými rezancami

Hovädzia polievka s fridatovými rezancami
Zdroj: kuchtik1

ingrediencie

1/2 liter
hovädzí vývar
50 g
hrubá múka
1 ks
vajce
6 cl
mlieko
trochu
soľ
80 g
olej
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Vajce dôkladne rozšľaháme v mlieku, mierne osolíme a za stáleho miešania postupne zamiešame múku. Z pripraveného redšieho cestička upečieme na horúcej omastenej panvici tenké palacinky.
 
2.
Upečené palacinky porežeme na pásy široké 4 cm, zložíme ich na seba, pokrájame na rezance široké 3 až 5 mm a v horúcom oleji vypražíme do zlata. Fridatové rezance pridávame do jednotlivých porcií tesne pred podávaním.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať