Pridať recept

Sedliacka frittata

ingrediencie

2 PL
olivový olej
3 ks
pór
1/2 ks
tekvica
2 PL
píniové oriešky
8 ks
vajce
125 ml
smotana
3 PL
parmezán
2 lístky
šalvia

postup

1.
V panvici s ohňovzdornou rúčkou a priemerom cca 25 cm rozohrejeme olej. Pridáme na kolieska nakrájaný pór, na kocky nakrájanú tekvicu a dôkladne premiešame. Pražíme asi 10 minút, alebo kým zelenina nie je mäkká. Potom primiešame píniové oriešky.
 
2.
Kým sa zelenina opeká, vo veľkej mise rozbijeme vajíčka. Pridáme smotanu, nastrúhaný parmezán a nasekanú šalviu. DOchutíme soľou, korením a dôkladne premiešame. Vmiešame opraženú zeleninu a celú zmes vyklopíme do panvice. Zmiernime oheň a opekáme ešte približne 5 minút. Medzitým rozohrejeme gril v rúre.
3.
Panvicu vložíme pod gril a pražíme zvrchu 3 minúty do zlatohneda. Fritattu pokrájame na trojuholníky a podávame ešte horúcu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.