Pridať recept

Omeleta so špenátom

ingrediencie

220 g
uvarená cestovina
8 ks
vajce
125 g
uvarený špenát
2 PL
petržlenová vňať
štipiek
muškátový oriešok
3 PL
šľahačková smotana

postup

1.
Vajcia rozbijeme do misky a zmiešame so smotanou, soľou, korením, nadrobno nakrájanou cestovinou, petržlenovou vňaťou, muškátovým orieškom a špenátom. Poriadne rozohrejeme gril.
 
2.
Vajíčkovo-špenátovú zmes vylejeme na ohňovzdornú panvicu alebo plech s trochou oleja. Pečieme asi 30 sekúnd a potom omeletu nadvihneme. Pečieme ďalších 30 sekúnd, odstavíme z ohňa a omeletu vložíme pod gril a upečieme do zlatohneda.
3.
TIP: Predtým ako omeletu vložíme pod gril ju môžeme obsypať paradajkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.