Stratené vajcia so špargľou
4
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
g
špargľa
100
g
maslo
5
ks
vajce
1
PL
citrónová šťava
2
PL
smotana
8
plátkov
slanina
2
KL
vínny ocot
postup
1.
Gril rozohrejeme na maximálnu teplotu. Končeky špargle vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme domäkka asi 2 minúty. Prípadne ju pripravíme na pare. Špargľu scedíme, prikryjeme a necháme na teplom mieste. Panvicu s hrubým dnom naplníme vodou asi do 3 cm a necháme ju zovrieť. Potom zmiernime oheň, aby voda už len slabo vrela.
2.
V panvici roztopíme maslo. Do mixéra rozbijeme vajce, pridáme citrónovú šťavu, soľ, korenie a zmixujeme. Potom pridáme roztopené maslo a smotanu. Omáčku prikryjeme a odložíme na teplé miesto.
3.
Vajce rozbijeme do šálky. Do hrnca s vriacou vodou pridáme vínny ocot. Opatrne vlejeme vajce. Postup zopakujeme so všetkými vajcami a dvoma lyžicami rýchlo zachytávame bielok okolo každého žĺtka. Hrniec prikryjeme a varíme 4-5 minút (bielky musia byť tuhé a žĺtky tekuté).
4.
Na tanier si pripravíme špargľu, plátok opečenej slaninky, prelejeme ju omáčkou a položíme naň vajce. Ihneď podávame.
5.
TIP: Toto jedlo môžeme vložiť aj do žemle.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.