Pridať recept

Pikantné penne s tekvicou

ingrediencie

350 g
cestoviny penne
1 kg
tekvica
1 PL
olivový olej
1/4 KL
paprička čili
1/4 KL
rímska rasca
150 g
kozí syr
50 g
parmezán

postup

1.
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kocky. Uvaríme ju spolu s cestovinami v slanej vode asi 12 minút. Z vody si odložíme približne 100 ml.
 
2.
Do teplého hrnca z cestovín vlejeme olivový olej a opražíme na ňom čili papričku a rímsku rascu. Pražíme minútu a odstavíme hrniec z ohňa.
3.
Cestoviny s tekvicou vrátime naspäť do hrnca pridáme odloženú vodu. Všetko zľahka premiešame, pridáme namrvený kozí syr, dochutíme soľou a korením. Všetko poriadne premiešame a na tanieroch posypeme parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať