Pridať recept

Biela rybia polievka

ingrediencie

1 liter
voda
2 ks
hlava z kapra
150 g
rybie vnútornosti
60 g
maslo
50 g
hladká múka
150 g
koreňová zelenina
40 g
žemľa
1 dl
mlieko
trochu
soľ
trochu
muškátový kvet
1 ks
celé čierne korenie
štipiek
petržlenová vňať

postup

1.
Očistené a umyté hlavy a vnútornosti z kaprov zalejeme studenou vodou, osolíme, pridáme niekoľko zrniek celého čierneho korenia a uvaríme do mäkka. Z uvarených hláv oberieme mäso a spolu s vnútornosťami ich pokrájame, prípadne ich rozoberieme na menšie kúsky. Očistenú zeleninu pokrájame na tenké rezance, krátko opražíme na masle, zalejeme potrebným množstvom rybieho vývaru, osolíme a udusíme do mäkka.
 
2.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom, dobre rozmiešame, dobre rozmiešame, nalejeme do vriaceho vývaru a za občasného miešania pomaly varíme 45 minút.
3.
Pred koncom varenia pridáme do polievky vývar z udusenej zeleniny, okoreníme muškátovým kvetom, podľa chuti dosolíme a precedíme cez jemné sitko. Do precedenej polievky pridáme pokrájané mäso z hláv a vnútorností kapra, udusenú zeleninu a ešte chvíľu povaríme. Žemľe pokrájame na tenké rezance a nasucho opražíme na panvici. Pri podávaní vložíme do polievky opražené žemľe a posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať