Pridať recept

Palacinky s banánom a karamelovou omáčkou

Palacinky s banánom a karamelovou omáčkou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

100 g
múka
1 KL
kypriaci prášok
1 KL
práškový cukor
1 ks
vajce
1 KL
vanilková esencia
100 ml
plnotučné mlieko
20 g
maslo
2 ks
tyčinka Mars
100 ml
šľahačková smotana
4 ks
banán

postup

1.
V miske zmiešame múku, kypriacu prášok a cukor. V strede si urobíme jamku a rozbijeme do nej vajce a a nalejeme vanilkovú esenciu. Prilejeme trochu mlieka a zľahka prešľaháme. Postupne vmiešame múčnu zmes a po troškách prilievame mlieko. Kým pridáme všetko mlieko, cesto dôkladne rozšľaháme, tak aby v ňom neboli hrudky.
 
2.
Palacinky upečieme na rozohriatej panvici s maslom. Tyčinky Mars pokrájame na malé kocky a dáme do ohňovzdornej misy spolu so smotanou. Misu položíme nad kastról s vriacou vodou a miešame. Musí vzniknúť hladká omáčka.
3.
Palacinky rozložíme na tanier, posypeme ich na kolieska nakrájanými banánmi a prelejeme karamelovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Máte radi karamel a dobroty, ktoré sa z neho pripravujú? Dôležité je ho správne pripraviť, ale aj nakrájať. O...
VIDEO: Tento dezert môžete podávať okamžite! Je BEZ PEČENIA a NETUHNE ani minútu, na víkend ako ušitý
VIDEO: Tento dezert môžete podávať okamžite! Je BEZ PEČENIA a NETUHNE ani minútu, na víkend ako ušitý
Máte chuť na niečo sladké ale nechce sa vám piecť? Tento kokosovo-karamelový dezert z pohára si zamilujete.