Pridať recept
TOP RECEPT

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová

ingrediencie

Zmes

1 kg
mleté bravčové mäso (pliecko alebo stehno)
300 ml
mlieko
2 ks
rožky
80 g
strúhaný syr
1 ks
vajce
1 ks
šalotka
1 ks
jarná cibuľka
5 strúčikov
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
zmes korenia na fašírky

Ešte potrebujeme

strúhanka na obaľovanie
olej

postup

Fašírky milujeme na akýkoľvek spôsob, ale k tým tradičným sa vždy radi vraciame. Pripravte si spolu s nami skvelé šťavnaté fašírky, ktoré sa hodia na bežný deň i krásny víkend.

1.

Pripravíme si všetky suroviny.

Pripravíme si suroviny.
Pripravíme si suroviny.
Zdroj: Veronika Palarcová
 
2.

Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Necháme ich namočené, aby zmäkli.

Rožky nakrájame a namočíme v mlieku.
Rožky nakrájame a namočíme v mlieku.
Zdroj: Veronika Palarcová
3.

Medzitým si očistíme cesnak, šalotku a jarnú cibuľku nakrájame na drobno.

Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku očistíme.
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku očistíme.
Zdroj: Veronika Palarcová
4.

K mäsu pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú šalotku, jarnú cibuľku a celé vajíčko.

K mäsu pridáme vajíčko, šalotku, jarnú cibuľku a prelisovaný cesnak.
K mäsu pridáme vajíčko, šalotku, jarnú cibuľku a prelisovaný cesnak.
Zdroj: Veronika Palarcová
5.

Namočené rožky vyžmýkame a pridáme k mäsu spolu s nastrúhaným syrom.

Ďalej pridáme nastrúhaný syr a namočené rožky.
Ďalej pridáme nastrúhaný syr a namočené rožky.
Zdroj: Veronika Palarcová
6.

Zmes rukami dobre vymiešame a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a koreninami na fašírky.

Zmes ochutíme.
Zmes ochutíme.
Zdroj: Veronika Palarcová
7.

Opäť dobre premiešame. Ak je zmes príšliš riedka, pridáme trochu strúhanky.

8.

Následne rukami vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke.

Rukami vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke.
Rukami vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke.
Zdroj: Veronika Palarcová
9.

Do panvice nalejeme olej a fašírky postupne opečieme.

Do panvice dáme olej.
Do panvice dáme olej.
Zdroj: Veronika Palarcová
10.

Z každej strany pečieme pár minút do zlatista. Upečené preložíme na kuchynskú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

Fašírky vysmažíme do zlatista.
Fašírky vysmažíme do zlatista.
Zdroj: Veronika Palarcová
11.

Hotové fašírky podávame čerstvé s obľúbenou prílohou.

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
12.

U nás ich servírujem so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
13.

Prajem vám dobrú chuť.

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
14.

Viac chutných receptov na fašírky nájdete TU: RECEPTY NA VÝBORNÉ FAŠÍRKY

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.7.2021 13:49 | |
+44 -88
Pol litra mlieka? To musi byt otrasne riedke rozpadajuce sa cesto
Anonymný nick
9.10.2021 11:54 | |
+155 -33
V tom mlieku sa maju namocit suche rozky ,a prebytocne mlieko sa da prec ,nie ze sa da pol litra do masa.
lubipe
1.3.2021 08:33 | |
+61 -29
Super tecept 🌝
10Chinaski
21.2.2019 12:57 | |
+75 -62
Bez cibule , no s tvrdým syrom. Výborne
Podobné články
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...