Pridať recept

Kuracina s karí omáčkou a haluškami

Kuracina s karí omáčkou a haluškami
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

kuracie mäso
olivový olej
300 ml
zeleninový vývar
morská soľ
kari korenie
americké korenie
3 ks
jarná cibuľka
1 ks
smotana
150 g
syr tvrdý
2 PL
hladká múka
50 g
maslo
zelenina

Halušky

1 pohár
polohrubá múka
1 pohár
detská krupica
1 ks
vajce
1/2 pohár
voda
soľ

postup

Kuracie kúsky osolíme zeleninovou morskou soľou, okoreníme americkým a kari korením, pokvapkáme olivovým olejom, podlejeme trochou vody a upečieme do chrumkava v rúre pri 220 °C. Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme kari a americké korenie, nakrájanú jarnú cibuľku, poprášime hladkou múkou, speníme, zamiešame a zalejeme vývarom. Varíme asi 10 minút, potom prilejeme smotanu, necháme prevrieť a pridáme nastrúhaný syr. Keď sa rozpustí, omáčku premiešame, odstavíme, osolíme podľa chuti a nakoniec zjemníme maslom. Halušky pripravíme tak, že zmiešane všetky potrebné suroviny, aby cesto nebolo ani pririedke ani prihusté, do vriacej vody ich dávame cez „haluškár“ a varíme kým nevyplávajú napovrch. Potom ich scedíme. Halušky uložíme na tanier, prelejeme omáčkou, pridáme upečené kuracie kúsky a zdobíme zeleninou podľa chuti.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...