Kuracina s karí omáčkou a haluškami
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
kuracie mäso
olivový olej
300
ml
zeleninový vývar
morská soľ
kari korenie
americké korenie
3
ks
jarná cibuľka
1
ks
smotana
150
g
syr tvrdý
2
PL
hladká múka
50
g
maslo
zelenina
Halušky
1
pohár
polohrubá múka
1
pohár
detská krupica
1
ks
vajce
1/2
pohár
voda
soľ
postup
Kuracie kúsky osolíme zeleninovou morskou soľou, okoreníme americkým a kari korením, pokvapkáme olivovým olejom, podlejeme trochou vody a upečieme do chrumkava v rúre pri 220 °C. Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme kari a americké korenie, nakrájanú jarnú cibuľku, poprášime hladkou múkou, speníme, zamiešame a zalejeme vývarom. Varíme asi 10 minút, potom prilejeme smotanu, necháme prevrieť a pridáme nastrúhaný syr. Keď sa rozpustí, omáčku premiešame, odstavíme, osolíme podľa chuti a nakoniec zjemníme maslom. Halušky pripravíme tak, že zmiešane všetky potrebné suroviny, aby cesto nebolo ani pririedke ani prihusté, do vriacej vody ich dávame cez „haluškár“ a varíme kým nevyplávajú napovrch. Potom ich scedíme. Halušky uložíme na tanier, prelejeme omáčkou, pridáme upečené kuracie kúsky a zdobíme zeleninou podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.