Tvarohové pirohy
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hrubá múka
200
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
trochu
soľ
trochu
mlieko
250
g
hrudkovitý tvaroh
trochu
kôpor
1
ks
cibuľa
80
g
oravská slanina
trochu
maslo
trochu
olej
postup
1.
Z hrubej múky, polohrubej múky, vajca, soli a mlieka vypracujeme hustejšie cesto a rozvaľkáme ho na doske.
2.
Pomocou formičky vykrojíme kolieska. Tvaroh dochutíme soľou a kôprom.
3.
Na jednu polovicu koliesok dáme tvarohovú plnku, preložíme napoly a okraje cesta dobre pritlačíme. Vhodíme do osolenej vody a uvaríme.
4.
Pirohy scedíme a necháme na nich rozpustiť maslo.
5.
Cibuľku so slaninou si opečieme v panvici na troche oleja.
6.
Pirohy dáme na tanier a posypeme opečenou cibuľkou a slaninkou
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.