Pridať recept

Škvarkové pagáčiky

ingrediencie

mleté škvarky
400 g
polohrubá múka
400 g
hladká múka
125 g
palmarín roztopený
1 PL
ocot
2 ks
vajce
1 kocka
droždie
1 PL
soľ
1 PL
cukor
1/2 ml
vlažné mlieko
1 ks
vajce na potretie
seminka na posýpanie

postup

1.
Do misky si preosejeme obidva múky. Pridáme soľ,cukor, zamiešame do múky, urobíme jamku, pridáme vajcia, maslo a ocot. Vidličkou to rozšľaháme a pridáme rozmrvené droždie a mlieko. Zašľaháme a zapracujeme do múky. 2-3 min. prehnetieme.
 
2.
Cesto vyklopíme na dosku a ešte ho prepracujeme do hladka. Potom cesto rozvaľkáme, potrieme mletými škvarkami, posolíme a poskladáme ako lístkové. Zakryjeme a necháme stáť 20 min. Opakujeme ešte 2x.
3.
Potom cesto rozvaľkáme, jemne narežeme do kríža, potrieme rozšľahaným vajcom a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na plech a posypeme semiačkami. Necháme na plechu aspoň 10 min odpočinúť a upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oškvarky
Oškvarky sú poklad našej kuchyne: Fantastické recepty s kopcom chrumkavých oškvarkov
V minulosti pokladali oškvarky za jednu z najlepších pochúťok, ktorú milovali aj králi. Malé zlatisté...
Domáce oškvarky
Ako pripraviť výborné domáce oškvarky?
Príprava oškvarkov sa nám spája najmä s obdobím zabíjačiek. No pohodlne si ich vyrobíte aj doma a aspoň...
Výborné pagáčiky
Krehké a nadýchané pagáčiky v 3 chutných verziách
Kto by odolal voňavému pagáčiku, v ktorom sa krásne strieda kysnuté cesto s rafinovanou plnkou?
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...