Pridať recept

Treska so slaninou

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
filety z tresky
150 g
prerastená slanina
1 strúčik
cesnaku
1 PL
maslo
7 ks
zemiaky
trochu
drvená rasca
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie na zemiaky
trochu
mlieko

postup

1.
Ryby namočíme cez noc do mlieka. Na druhý deň mlieko zlejeme, rybky osolíme, pokmínujeme a natrieme roztopeným maslom, do ktorého sme si pretlačili cesnak.
 
2.
Očistíme a na tenké plátky nakrájame zamiaky. Dáme ich do misky, kde ich zamiešame s troškou korenia na zemiaky, podľa chuti dosolíme a polejeme troškou roztopeného masielka s prelisovaným cesnakom, čo nám zostal z rybky.
3.
Do misky z janského skla na dno uložíme zemiaky, rybku a na vrch slaninku nakrájanú na plátky. Podlejeme malinkým množstvom vody-naozaj minimum, pretože rybka nám pustí šťavu, aj slaninka, plus masielko a na záver máte chutnú šťavu na poliatie. Pečieme pri teplote 180-200°C cca 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať