Hŕstková polievka
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
paprika
2
ks
zemiaky
1
ks
cibuľa
1
hrsť
hŕstka
2
ks
mrkva
1
ks
klobása
postup
1.
Zmes na hrstkovú polievku (obsahuje šošovicu, bielu aj hnedú fazuľu, hrach a krúpy) poriadne umyjeme a dáme variť do väčšieho množstva neposolenej vody. Všetku zeleninu očistíme, ošúpeme a nakrájame.
2.
Klobásu nakrájame na väčšie kúsky, približne na tretiny. Zeleninu pridáme do polievky, keď už sú fazule a hrach skoro mäkké.
3.
Polievku osolíme, orascujeme a varíme ďalších dvadsať minút. Potom pridáme klobásu a varíme ďalej.
4.
Keď je klobása uvarená pripravíme zápražku. Do panvice dáme zohrievať olej a do horúceho vsypeme hladkú múku a červenú papriku, popražíme a všetko spolu vylejeme do klokotajúcej polievky. Premiešame a pridáme ešte majoránku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.