Pridať recept

Tofu v krémovej omáčke

ingrediencie

4 ks
syr Tofu
150 g
mrkva
70 g
cibuľa
70 g
zeler
70 g
petržlen
2 dl
sladká smotana
2 dl
voda
celé nové korenie
4 ks
bobkový list
2 PL
plnotučná horčica
trochu
cukor
trochu
citrónová šťava
trochu
muškátový orech mletý

postup

1.
Cibuľu, mrkvu, zeler, petržlen, pár guličiek nového korenia a muškátový orech opražíme na oleji. Orestujeme a zalejeme vodou.
 
2.
Potom pridáme bobkový list a dusíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom vyberieme bobkový list a rozmixujeme úplne dohladka. Nakoniec primiešame smotanu. Podľa chuti osolíme, ocukríme. Pridáme citrónovú šťavu a horčicu.
3.
Tofu nakrájame na kocky a opečieme na oleji do zlatista. Potom ho zamiešame do omáčky. Vhodná príloha je knedľa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...