Tofu v krémovej omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
syr Tofu
150
g
mrkva
70
g
cibuľa
70
g
zeler
70
g
petržlen
2
dl
sladká smotana
2
dl
voda
celé nové korenie
4
ks
bobkový list
2
PL
plnotučná horčica
trochu
cukor
trochu
citrónová šťava
trochu
muškátový orech mletý
postup
1.
Cibuľu, mrkvu, zeler, petržlen, pár guličiek nového korenia a muškátový orech opražíme na oleji. Orestujeme a zalejeme vodou.
2.
Potom pridáme bobkový list a dusíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom vyberieme bobkový list a rozmixujeme úplne dohladka. Nakoniec primiešame smotanu. Podľa chuti osolíme, ocukríme. Pridáme citrónovú šťavu a horčicu.
3.
Tofu nakrájame na kocky a opečieme na oleji do zlatista. Potom ho zamiešame do omáčky. Vhodná príloha je knedľa.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.