Jablkový rôsol
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
jablko
80
ml
citrónová šťava
500
g
želírovací cukor
postup
Jablká umyjeme, rozkrojíme, stonky odstránime. Zmiešame ich s citrónovou šťavou a spolu s 1,5l vody uvedieme do varu. Varíme 30 minút pri miernej teplote. Prelejeme ich cez sito, šťavu necháme odtekať aj celú noc. Zo šťavy odmeriame 1,5l a so želírovacím cukrom uvedieme do varu. Varíme podľa návodu na obale. Zvyšné jablkové pyré uvedieme s troškou vody do varu a taktiež ho horúce môžeme plniť do pohárov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.