FOTORECEPT: Jablkový koláč
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
šálka
práškový cukor
3
šálky
múka polohrubá
2
PL
mlieko
1
ks
vajce
3/4
KL
vanilková esencia
1
ks
prášok do pečiva
2
ks
škoricový cukor
1
ks
palmarín
3
PL
kryštálový cukor
1000
g
strúhané jablká
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
postup
1.
Pripravíme si suroviny, všetky by mali mať izbovú teplotu.
2.
Do misky dáme zmäknutý palmarin. Pridáme práškový cukor, vajce, mlieko, vanilkovú esenciu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
5.
Cesto vyberieme z chladničky. Rozdelíme na polovice. Prvú dáme na dosky a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto dáme na plech. Pozor, je jemné a trhá sa. Cesto posypeme strúhankou. Jablká vyžmýkame a uložíme na plech.
7.
Vyvaľkáme druhé cesto a zakryjeme ním jablkovú plnku.
8.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupnoch asi 25-30 minút, kým cesto nezhnedne. Podávame posypané práškovým cukrom alebo so šľahačkou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.