FOTORECEPT: Slaný koláč s mangoldom
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
hladká múka
50
g
maslo Flora GOLD
250
ml
vlažná voda
20
g
droždie
1
ČL
soľ
Náplň
200
g
mangold alebo špenát
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
50
g
syr tvrdý
2
PL
kyslá smotana
soľ
mleté čierne korenie
Ostatné
paradajka
mozzarella
syr brie
klobáska
postup
1.
Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, pridáme múku, soľ a zmäknuté maslo Flora Gold... zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť
2.
mangold umyjeme, hrubé stonky odstránime a mangold nakrájame
3.
na masle Flora Gold speníme cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak a po chvíli mangold, restujeme iba krátko, asi 5minút, potom pridáme nastrúhaný syr a asi 2 lyžice smotany, miešame pokiaľ sa syr nerozpustí, odstavíme a necháme vychladnúť.
5.
každý bochník vyvaľkáme do obdĺžnika, okraje podvíhame a na každý koláč natrieme mangoldovú náplň
6.
každý koláč ozdobíme kolieskami paradajok, mozarelly, olivami, syrom Brie, klobáskou, strúhaným syrom a pod. koláče ešte necháme asi 20 minút podkysnúť
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.