Parížske košíčky
24
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
130
g
hladká múka
40
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
100
g
maslo
1
štipka
soľ
1
KL
citrónová aróma
Náplň
1
balíček
prášková šľahačka
150
ml
mlieko
Na ozdobenie
Zdobenie 4 druhy zlatéstrieborné DrOetker
postup
1.
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.
2.
Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme.
3.
Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.
4.
Tip: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.