Pridať recept

Teľacie fašírky obalené v slanine

ingrediencie

400 g
mleté teľacie mäso
80 g
uvarená šunka
2 PL
strúhanka
1 ks
žĺtok
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
4 PL
čatní
8 ks
slanina
4 PL
olivový lej

postup

1.
V mise zmiešame mleté teľacie mäso, nadrobno pokrájanú uvarenú šunku, strúhanku, žĺtok, soľ a mleté čierne korenie. Zmes poriadne premiešame a rozdelíme na 16 častí. Na 8 placiek položíme po 1 lyžičke čatní a prikryjeme ich zvyšnými plackami. Okraje stlačíme a vytvarujeme z nich guľôčky.
 
2.
Na dosku položíme plátky slaniny a do každého zabalíme jednu guľôčku. Potrieme ich olejom, pražíme alebo grilujeme približne 12 minút. Raz ich obrátime. Podávame napríklad v celozrnnej žemli s čerstvým šalátom a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať