Hovädzie žaby v diere
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
slnečnicový olej
350
g
mleté hovädzie mäso
1
ks
šalotka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
KL
zmes byliniek
115
g
múka
2
ks
vajce
300
ml
polotučné mlieko
1
PL
worchesterská omáčka
postup
1.
Rúru si prehdrejeme na 220°C. Plech na mafiny alebo formy, buď potrieme olejom alebo vystelieme mafinovými košíčkami.
2.
V panvici s hrubým dnom pražíme mleté hovädzie mäso a šalotku približne 5 minút. Dochutíme soľou, korením a vmiešame zmes byliniek. Hotovú zmes rozdelíme do foriem na mafiny a pečieme ich 5 minút v rozohriatej rúre.
3.
Medzitým si v miske zmiešame múku, vajcia, mlieko a worchesterskú omáčku. Premiešame, aby zmes bola hladká.
4.
Mafiny vyberiem z rúry, zalejeme cestom a dáme piecť na ďalších 25 minút. Cesto by sa malo nadvihnúť a dostať zlatohnedú farbu. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.