Pridať recept

Pizza pagáčiky

120
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
uvarené zemiaky v šupke
1 kg
hladká múka špeciál
2 PL
vegeta
4 ks
vajce
1/2 kg
roztopené maslo
2 ks
syr v črievku
1 téglik
kyslá smotana
1 kocka
droždie
1 dl
rastlinný olej
1 dl
jemný kečup
10 g
pizza korenie
20 dkg
strúhaný syr
1 dl
posýpka rasca, ľan, sezam, slnečnica

postup

1.
Kilo v šupke uvarených, vychladnutých zemiakov ošúpeme, nastrúhame, pridáme kilo hladkej múky, dve polievkové lyžice vegety alebo 1 lyžicu soli, dve žĺtka, dve roztopené Hery alebo pol kila masla, dva syry v črievku, kelímok kyslej smotany, rozmrvenú kocku droždia, všetko riadne premiesime, kým sa cesto prestane lepiť na ruky a na hodinu odložíme do tepla.
 
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2-3 časti a každú rozvaľkáme, potrieme olejom, preložíme, potrieme olejom, znova preložíme a rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý 2-3 mm, ktorý potrieme olejom, kečupom, posypeme pizza korením a strúhaným údeným syrom.
3.
Zrolujeme po dĺžke a zľahka, aby sa cesto nestlačilo, krájame cik-cak roládové trojuholníčky, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme posýpkou (rasca, ľan, sezam, mak, slnečnica), poukladáme na plech s papierom na pečenie, odložíme na pol hodinu do chladničky (studené pri pečení nespľasnú).
4.
Po vychladnutí vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 120 chutných, mäkučkých pizza pagáčikov. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať