Pridať recept

Gnocchi s paradajkovou omáčkou

ingrediencie

400 g
paradajka
2 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
6 ks
jarná cibuľka
1/2 KL
kryštálový cukor
1 KL
balzamikový ocot
2 stonky
rozmarín
2 PL
červené pesto
500 g
gnocchi
25 g
parmezán

postup

1.
Paradajky vložíme do ohňovzdornej misy a zalejeme ich vriacou vodou tak, aby boli prikryté. Necháme ich chvíľu odstáť, vyberieme ich a ošúpeme. Paradajky pokrájame na štvrtiny a semená vyhodíme. Dužinu pokrájame nadrobno.
 
2.
V panvici rozpálime olej a pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a prelisovaný cesnak. Pražíme 3 minúty domäkka. Pridáme cukor, balzamový ocot, potom pridáme paradajky a čerstvé nasekané bylinky. Omáčku varíme 10 minút, alebo kým nie je dostatočne hustá. Dochutíme ju soľou, korením a vmiešame pesto.
3.
Veľký hrniec naplníme vriacou vodou, pridáme trochu soli a necháme ju zovrieť. Pridáme trochu oleja, vsypeme gnocchi a varíme. Premiešame a keď gnocchi začnú plávať na povrchu, tak ich vyberieme. Scedíme ich a vmiešame do omáčky. Podávame ich posypané parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať