Gnocchi s paradajkovou omáčkou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
paradajka
2
PL
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
6
ks
jarná cibuľka
1/2
KL
kryštálový cukor
1
KL
balzamikový ocot
2
stonky
rozmarín
2
PL
červené pesto
500
g
gnocchi
25
g
parmezán
postup
1.
Paradajky vložíme do ohňovzdornej misy a zalejeme ich vriacou vodou tak, aby boli prikryté. Necháme ich chvíľu odstáť, vyberieme ich a ošúpeme. Paradajky pokrájame na štvrtiny a semená vyhodíme. Dužinu pokrájame nadrobno.
2.
V panvici rozpálime olej a pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a prelisovaný cesnak. Pražíme 3 minúty domäkka. Pridáme cukor, balzamový ocot, potom pridáme paradajky a čerstvé nasekané bylinky. Omáčku varíme 10 minút, alebo kým nie je dostatočne hustá. Dochutíme ju soľou, korením a vmiešame pesto.
3.
Veľký hrniec naplníme vriacou vodou, pridáme trochu soli a necháme ju zovrieť. Pridáme trochu oleja, vsypeme gnocchi a varíme. Premiešame a keď gnocchi začnú plávať na povrchu, tak ich vyberieme. Scedíme ich a vmiešame do omáčky. Podávame ich posypané parmezánom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.