Pridať recept

Thajská zelenina s kokosom a kešu

ingrediencie

75 g
kešu oriešky
2 PL
slečnicový olej
1 ks
cibuľa
100 g
šampiňóny
125 g
hrachové struky
150 g
krevety
1 ks
zelná paprika
3 KL
zelená karí pasta
400 ml
polotučné kokosové mlieko
100 g
fazuľové výhonky
1 balíček
čínske rezance

postup

1.
Na panvici si opražíme nasucho kešu oriešky. Pražíme ich približne 3 minúty a občas zatrasieme panvicou. Vyklopíme ich na tanier a odložíme nabok.
 
2.
Do panvice nalejeme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme. Oheň zosilníme a pridáme nakrájané huby. Ďalej pražíme 3 minúty a stále miešame, potom pridáme hrachové struky a zelenú papriku nakrájanú nadrobno. Pražíme a miešame ďalšie 2 minúty.
3.
Pridáme zelenú kari pastu a 3 lyžice kokosového mlieka. Miešame 1 minútu a vlejeme zvyšné mlieko a fazuľové výhonky. Za občasného miešania na miernom ohni varíme 2 minúty. Kokosové mlieko sa musí trochu vyvariť a zelenina zmäknúť.Vmiešame kešu oriešky a môžeme podávať.
4.
Medzitým si pripravíme čínske rezance podľa návodu na obale. K rezancom podávame pripravenú zmes.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať