Thajská zelenina s kokosom a kešu
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
75
g
kešu oriešky
2
PL
slečnicový olej
1
ks
cibuľa
100
g
šampiňóny
125
g
hrachové struky
150
g
krevety
1
ks
zelná paprika
3
KL
zelená karí pasta
400
ml
polotučné kokosové mlieko
100
g
fazuľové výhonky
1
balíček
čínske rezance
postup
1.
Na panvici si opražíme nasucho kešu oriešky. Pražíme ich približne 3 minúty a občas zatrasieme panvicou. Vyklopíme ich na tanier a odložíme nabok.
2.
Do panvice nalejeme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme. Oheň zosilníme a pridáme nakrájané huby. Ďalej pražíme 3 minúty a stále miešame, potom pridáme hrachové struky a zelenú papriku nakrájanú nadrobno. Pražíme a miešame ďalšie 2 minúty.
3.
Pridáme zelenú kari pastu a 3 lyžice kokosového mlieka. Miešame 1 minútu a vlejeme zvyšné mlieko a fazuľové výhonky. Za občasného miešania na miernom ohni varíme 2 minúty. Kokosové mlieko sa musí trochu vyvariť a zelenina zmäknúť.Vmiešame kešu oriešky a môžeme podávať.
4.
Medzitým si pripravíme čínske rezance podľa návodu na obale. K rezancom podávame pripravenú zmes.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.